joj sto volim konstruktivno (blogogled iz sociologije kulture (i) komunikacije)

kako vidimo, prethodni eksperiment je bio prelagan tako da mnogi od vas nisu nasli razloga u istome ucestvovati. ne preostaje mi nista drugo nego da poslusam hrabru pcelicu maju i upitam vas: ko je najbolji ili najbolja od svih na politickom besprizoristu u nasoj maloj, jadnoj i napacenoj zemljici Bosni i Hercegovini?

u nedostatku konkretnih prijedloga nudimo vam mogucnost ponuditi idealnog politicara i/ ili politicarku koji to jos uvijek nisu postali, dakle osobu iz svijeta ne-politike (ako takav uopste postoji) koja bi za vas bila neko za koga bi glasali na sljedecim izborima (ako glasate, a bilo bi pametno da da), odn osobu od koje bi bez razmisljanja kupili polovan auto ili osobu sa kojom bi se bar voljeli upoznati jer je postujete, jer vam se jednostavno svidja itd .. osoba godine i sl …

recite mi dragi moji, zabarikadirani iza monitora naoruzani samo plasticnim tastaturama, vi koji smijete reci ono sto drugi ne smiju pomisliti 🙂

… recitemokojenajbolji(a)odsvih  

kolporter
Epistolarni one MAN show bez naročitih literarnih ambicija - u ime slobode pisanja u granicama pristojnosti. Potpuna indiskrecija zagarantovana.

47 komentara

  1. Evo čitam komentare prethodnog posta i nisu se blogeri baš potrudili. Što i ne čudi. Mogli su spomenuti bilo koga/koju i ne bi pogriješili, pa im valjda zato nije ni bilo zanimljivo kandidirati najgoreg/najgoru.

    Možda na ovom postu daju mašti na volju.

  2. Definitivno ne Željko Komšić.

    Potpitanja (opet):

    Kriterij po kojem je najbolji: najduže se održao u politici? Postigao politički uspjeh u stranci? Postigao neku visoku političku funkciju u državnom aparatu? Najmanje ga bilo na “listama” lopova? najviše pričao u parlamentu? Gradonačelnik Tuzle?

    Ili samo: najbolji za SVE građane?

    Initial gut feeling: Bogićević.

  3. Dude, svaka ti samara vuce (pljesak, ali po licu, sto bi rekao br 1) :)))) salu na stranu, mislio sam na potpuno subjektivan osjecaj prema nekome. naravno sve sto si naveo moze se, ali i ne mora uzeti u obzir. Bogicevic kao prijedlog primljen k znanju, hvala.
    Kokana, jos me nisi stavila u favorite, bezobrazluku tvome kraja nema :)) prijedlozi primljeni k znanju, hvala. iako ce biti prilike za pricu o regionalnom na sve nacine i za sve potrebe, barem na ovom blogu ;I

  4. hmm ovo za idealnog politicara… e to ces tesko naci 🙂
    ali nesto me zanima… kakvi bi politicari bili recimo senad pecanin, bakir hadziomerovic, adi arapovic… posto je njihov posao da kritikuju politiku, zanima me kako bi bilo da oni dodju umjesto onih koje trenutno kritikuju …mozda nevezano za temu, ali eto….nisu prijedlozi, samo razmisljanje…

  5. ne ne ne idi sada,
    tek kasnije slijedi nagrada.

    al ozbiljna je ko fol tema,
    niko od blogera sad ne drijema
    svaki se na komentar
    ovom postu sprema

    a i fata me trema
    jer bit ce ovo sema
    kakve na blogu nema

    zato ostani ne idi
    mozda ti se svidi 🙂

  6. dakle evo gledam komentare ili se svi libe dati svoj prijedlog ili…

    Zeljko ima dva glasa, ako racunamo onaj superjunakov negativni

    jel’ treba da nabrajama zasto Zeljko

    mislim da je svima jasno

    al mogu ja i nabrojati ako treba

    i ne nije smao zbog izjave da ce Vojo Kalasnjikov dobiti po pičCi

    na proslu se temu nisam javio

    al evo nkad nije kasno, moji prijedlozi iz sva tri jebena konstitutivna naroda:
    -bosnjak Haris S.
    -srbin Milorad D.
    -hrvat Ivo M.J.

  7. Stejin tjund for mor i ne idem nigdje,
    jer ovakve šeme-treme-teme ja još ne vidje’.

    Izvini što kasnim, nije mi to stajl,
    komp mi nešto šteka, ima virusni fajl.

    Nagradu ne tražim niti bih je dala,
    al’ na pozivu i učešću tebi mnogo hvala. :))

  8. Po čemu je Željko bitan? Po tome što ima Ljiljana? Što je “raja”?

    Sama činjenica da je pristao biti kandidat za “hrvatskog” člana predsjedništva, kako bi se SDP (preglasavanjem) domogao barem jedne pozicije na vlasti, govori nešto.

    Ono što su gotovo svi proslavili, čemu su hvale (i na bloggeru) opjevali, razbijanje nosa?

    Evo, listam ovaj dvobroj BH Dana, te naj izjave, te naj osobe, od 10 do 1, pa svašta nešta, sve skupa: ne spominje se Željko. U godini dana, čovjek je uspio samo zaprijetiti državniku susjedne zemlje fizičkim obračunom.

    Ali, eto, on je naš. Ma koliko bio politički irelevantan. Da se bar založio za podizanje BH socijaldemokracije i svoje stranke iz govana…

    Zalaganje za UNESCO? Izglasavanje novog predsjednika ministarskog vijeća?

    Evo šta napisah kod Roquea prije 2 mjeseca (nakon famoznog Željkovog gostovanja na FTV dnevniku i dopune izjave onim: fizički obračun? Ništa nije isključeno):

    ———
    Svaka čast Željku, pokazao se frajerom. Sad svi na oružje. Jer drukčije se, izgleda, ne može. A čuli smo, par minuta nakon Željka, u vezi s prosvjedima zbog Stele, i: “bi'će rata, bi'će rata!”

    Ja možda mogu i razumjeti oduševljenja izazvana Željkovim izjavama, ali pitam se jeste li svjesni apsurdnosti prijetnji?

    (Disclaimer za one koji kritiku Komšiću a priori shvataju kao četništvo, ustaštvo: Osuđujem izjave Koštunice i očitu namjeru Srbije da veže Kosovo i RS. Smatram da se diplomatskom(!) notom njima, UN-u i EU moglo zatražiti od Srbije da povuče izjave. Piši propalo.)
    (Disclaimer dva: Protesti u vezi Stele su opravdani).

    Objavio/la Superjunak prije 2 mjeseca 4 dana Ovdje: http://www.blogger.ba/komentari/1407/1193241
    ——–

  9. hvala, primljeno k znanju.
    komisija u jednoclanom sastavu upravo je odlucila, da zahvaljujuci ponudjenoj argumentaciji umjesto jednog racuna gosp. komsicu dva negativna glasa vise, odn dva pozitivna manje.
    svi clanovi ove komisije su dali skupa svoj jedaan glas komsicu, je ima ljiljana, jer je raja i jer je ok pojava, kada se vec nista pristojno ne pojavljuje. naravno sve stoji sto je superjunak napisao.
    zasto je tako banalna i neosnovana reakcija prema kostunici izazvala tako dobar prijem, npr? zato jer iako je bazirana ne verbalizmu, i nicemu osim verbalizmu, ona nam je bila prijeko potrebna i ocigledno dovoljna da odusevi mase. dao sam svoj glas komsicu jer je ok, iako nije briljantan, iako je legalno nazor izabran. sta ces takav je zakon. da za komsica, jer praznina je tolika da bilo ko, BILO KO, ko je cestit i posten ( po meni dostupnim informacijama ) moze biti faktor politickog napretka i dobar primjer za druge koji se ne usudjuju, ili im se gadi, ili iz nekog treceg razloga ne ucestvuju u politickom zivotu. zeljko cini mi se nista nije konkretno ucinio, ali je postao simbol nade i simbol nano progresa kada je o politicarima i politici u nas rijec. a sto se tice magazina dani i godisnjeg izdanja, budimo iskreni, kome i kakva su oni referenca za bilo sta?

  10. Vidi, ponižavani i od svijeta i od domaćih oligarha, s jakim osjećajem da im je učinjena nepravda, bez zadovoljštine, pozdraviše tu izjavu. Ja to razumijem. Baš kao što kažeš: Bilo tko!

    Samo, ja bih imao veću zadovoljštinu da se Koštunica demantirao, ispričao ili nešto takvo, diplomatskim pritiskom. Ovako…

    Bojim se da je jedini domet njegovog izbora veće i čvršće jedinstvo hrvatskih članova pomenute oligarhije – neće izaći sa dva nego sa jednim kandidatom.

  11. i ja bih imao veću zadovoljštinu da se Koštunica demantirao, ispričao ili nešto takvo, diplomatskim pritiskom … ovako je suplja, u zemlji suplje. … stvar je u tome da su komsicevi politicki konkuretni jednostavno bez ikakvog kredibiliteta … komsic nije za to licno kriv a ni odgovoran, kao ni zaa opste stanje u zemlji … ali je odgovoran kao clan SDP, a oni su po mojoj skromnoj procjeni usrali i sefa i stanicu i 100 kilometara pruge.

  12. sjecam se tvojih kandidata za najgore. ali su ti prijedlozi osim iz reda ostalih ipak apstraktni, ali bolno konkretni. 🙂 da, najveci problem i jeste u tome sto su nasi politicari legalni i legitimni. jer njih motivira licni interes i interes njihove partije, kao i interesi svih onih koji mogu uticati na realizaciju njihovih interesa ili interesa njihove partije. nas je problem sto politicki stavovi, misljenja, argumenti, napridjivanja i sve ostalo, cine jednu bezoblicnu masu koju svaki medij i svaki politicar oblikuje kako zeli, a mi svi kao ta amorfna pihtija, se treskamo na ssvaki dasak njihov, a sami ne mozemo nista i nikog zatresti i prodrmati.

    ja bih tvojim prijedlozima najgorih ipak dodao i medije.

Komentariši