beats by dre cheap

u nocima punog mjeseca i uobicajena meteoropatimja (privatna poruka)

jedan od refrena u pjesmi mog zivota su mjeseceve mijene.
bez obzira sta neko strucno ili ne, misli ili zna ili ne zna o istima a u vezi sa njihovim utjecajem na covjeka i ponasanje zivih bica uopste, manje je vazno, bar u ovom casu, osim sustinske vaznosti samog ponasanje prirode koje se manifestira, upravo u ovom trenutku evidentno - noc k'o dan.

sve okolo "svjetlom blista kao san, jato zvijezda, gro dragulja, noc k'o dan. zlatan mjesec iznad" mene "stao je. grad utihn'o, smirio se. zaspao." otpjeva mekani glas u daljini svijesti, sto priblizava se blazenoj nesvijesti, jer se jos jedan dan pretvorio u noc, koja je juce, a na pocinak i sam moram poc'.

i opet je po svom odlucio doc', pun mjesec na prozor moj i opomenuti me da vec sutra mozda prazan ce biti pendzer tvoj, i ostat cu manje, noc manje svoj.
broj' sate, i dane broj, jer na koncu konac svega je ukupan zbroj, moj i tvoj.

i bjezeci tako od rima sto vode, i u svoje sjene i predjele odvode, nelako izvedoh pobjeci i pokusati, bar probati, kazati ono sto imadoh reci, sretan u sreci u nesreci.

u noci punog mjeseca covjek nije samo vise svoj a manje njegov, vec i spreman da sanja u snu u ko'm obasjano je sve, a tako se uvijek bolje vidi,

i zato sada pisce idi. mozde se nekome i svidi.

odilon redon, silence, 1900

BLOG ZA PAMETNE i one koji ce to tek postati :)
http://kolporter.blogger.ba
26/04/2013 01:17