beats by dre cheap

cudo vise (privatna poruka)

opet te plavi onaj isti osjecaj koji tako ocajno pokusavas dovesti u jezik pa da kao dopres do drugih, ali nema tamo nikoga a i ovdje je pusto, a rijeci su nemuste i ti ostajes posve sam. zuris sve tuplje u svijet oko sebe, jer slutis, osjecas da sve je ipak uzalud.
preci ces, preplivati, preroniti, svaki rubikon i spremno zakoraciti u novu pustolovinu misleci da ce jos jedno dobro uciniti stvari boljim. nece. biti srece biti nece.
sreca se pojavljuje skrto, u fragmentima, trenutak ili dva kada sve izgleda dovoljno dobro.
ironicno, po prirodi si optimista. potrebno je cudo da ne postanes cudoviste. cudo vise da izdrzis. cudo vise da podneses, da prezivis sve sto vidis. ne mozes si pomoci i ne misliti, ne osjecati ono sto te se ne tice a nije u redu. ti si cudoviste u svijetu u kojem zivis samo zato sto si drugaciji. sto ne podnosis svijet oko sebe u kojem ti se nista zivo ne svidja. mrtvi su ti najbolji prijatelji. mrtvi ljudi, mrtve slike. samo jos priroda pomaze da se sebe sjetis i pobijedis samozaborav i zaboravis sve drugo, sve sto nisi ti i sve one sto nisu u tebi s tobom. potapas svoju dusu u muziku pokusavajuci sacuvati cistotu, ono sto je ostalo. oteti sebe od samozaborava. drugi do cijih srca ne mozes su tvoj pakao, vatra u koju spremno skaces. cudoviste si koje ni oganj unistiti ne moze. potrebno je jos samo jedno cudo vise i da ostanes i opstanes i postanes ono sto si oduvijek mogao biti a nikada nisi. cudo koje se nikad nece desiti.

odilon redon, the monster

BLOG ZA PAMETNE i one koji ce to tek postati :)
http://kolporter.blogger.ba
21/04/2013 02:38