beats by dre cheap

povratak izgubljenog sina u ime oca, a zbog svetosti duha (blog re-start)

tekst koji slijedi nema cvrste veze sa naslovom, odn. veze koje postoje nisu posve razvidne. zapravo ni sam ne slutim sta slijedi osim da je ovo moj pokusaj da se vratim na svoj blog jer mi nigdje u virtuelnom svijetu nije ugodnije. ambicija ovog pothvata zasnovana je na reminiscenciji jedne partije kod bukowskog o pisanju. na pitanje o cemu da pise on je odgovorio o onome sto ti prvo padne na pamet. nakon nekog vremena ponovo su se sreli i henk je pitao kako ide pisanje a doticni mu je odgovorio: nista mi ne pada na pamet. tako sam i sam odlucio da se vratim pisanju na ovom mjestu, kao i do sada prvenstveno razvijajuci korespondenciju sa samim sobom, bez zelje i nade da tamo negdje ispred monitora ima mnogo onih koji ce ovo citati, i da sasvim izvjesno ima malo onih koji ce nesto od napisanog shvatiti. i tako poceh iznova sa onim sto mi prvo pade na pamet.

ova pauza je preduga izmedju ostalog i zbog teskih tjelesnih povreda koje sam dozivio 22. septembra prosle godine kada je zvanicno pocela jesen u mom duhovnom zivotu. cekajuci novo proljece tjesio sam se neumitnim promjenama godisnjih doba prvi put se iskreno radujuci sto sve ima svoj kraj, pa tako i trauma koja jos uvijek traje i ostavlja svakodnevno nove tragove u mom svijetu mijenjajuci me na vlastito zaprepastanje na nacin koji nisam mogao ni zamisliti. promjene su vrlo specificne naravi, kao da raste emocionalni i duhovni vodostaj prijeteci da poplavi sve brane i nastavi slobodno teci kao rijeka vracajuci se u svoje prirodno stanje.

prvo je stigla nevjerica a odmah za njom bol. nevjerica je nestala a bol je ostala, i jos uvijek nije otisla. tesko se navici na nesto lose, potrebno je vrijeme. jos je teze traumaticno iskustvo dovesti u jezik, nadam da za to nije potrebna vjecnost.

nastavit ce se

BLOG ZA PAMETNE i one koji ce to tek postati :)
http://kolporter.blogger.ba
01/03/2013 23:12