BLOG ZA PAMETNE i one koji ce to tek postati :)

"Come, come again, whoever you are, come! Heathen, fire worshipper or idolatrous, come! Come even if you broke your penitence a hundred times, Ours is the portal of hope, come as you are."

31.12.2008.

FREDDIE HUBBARD 07. 04. 1938 - 29. 12. 2008.

LOS ANGELES - Freddie Hubbard, the Grammy-winning jazz musician whose style influenced a generation of trumpet players and who collaborated with such greats as Ornette Coleman, John Coltrane and Sonny Rollins, died Monday, a month after suffering a heart attack. He was 70. vise
Njegovo sviranje je u mnogocemu licilo na boksanje Muhameda Alija. Posljednje dvije decenije je doslovno bio kao Ali. Veliko srce, velike ideje, ali slabo tijelo.
Zahvalan sam sto mi je zivot ucinio ljepsim i sto je obogatio moj svijet na tako mnogo nacina. Imao je moc da svira solo onoliko korusa koliko mu se u tom trenutku svidi, a da svaka nota, svaka fraza ima tezinu, smisao i znacenje.
Na kraju ostaje utjeha da ce njegova umjetnost i njegov duh nastaviti zivjeti. Ostaju stotine snimaka koje su ga davno ucinile besmrtnim.  ....    Farewell Freddie.
photo: Michael Ochs Archives / Michael Ochs Archives via Getty

28.12.2008.

you'll always walk alone (blog remix)

When you walk through a storm hold your head up high,
And don't be afraid of the dark.
At the end of a storm is a golden sky
And the sweet silver song of a lark.

Walk on through the wind,
Walk on through the rain,
Tho' your dreams be tossed and blown.
Walk on, walk on with hope in your heart
But you'll always walk alone,
You'll always walk alone!


(original: Oscar Hammerstein)

Odilon Redon, 1840 - 1916
Cactus Man, 1881
, The Woodner Family Collection, New York

26.12.2008.

umjesto uvoda (blog blagdani)

praznicno raspolozenje. neko bi to nazvao blagdanska depresija, a neko drugi melanholija svetkovine. osobno, za sada to radije ne bih nazivao.
sasvim je izvjesno: u narednih nekoliko dana u pokusaju rezimea, podvlacenja, sumiranja i slicnih kognitivno-emocionalnih zongliranja grudvica od oblaka, izmaglice i nebula, doci ce to u jezik i postati slovom.

25.12.2008.

otajstvo kristova rodjenja (urbi et orbi blog)

cestit bozic braci i sestrama u isusu kristu.
rodjenje djeteta radosna je vijest.
rodjenje isusa krista, sina covjecjega, je i radosna vijest o porodjenju nade.
ideja ljubavi, pomalo zaboravljena, najljepsa je od svih vijesti.

ljubite bliznje svoje, a jos vise ljubite daljnje svoje, a ponajvise tudje svoje.

mir i dobro svim ljudima dobre volje.

p.s. bozicni rucak: sarme se jedu kao bajadere. ica i pica u izobilju. kolaca raznih, sarenih. domaca rakijica, jedna i jos jedna. salica jake kave (bosanske). 10ominutno ubijanje oka, jednog i jos jednog. zatim jos jedna kava (opet bosanska). topla ljudska prica, poneki osmjeh. idila. blago blagdana.

24.12.2008.

... (nota bene blog)

bozicna cestitka objavljena u danasnjem dnevnom listu23.12.2008.

ciklusi besmisla (blog loops)

nestor (deklamujuci):
"zivot je besmislen. potpuno su bez smisla svi ti ciklusi radjanja i umiranja. cista promjena materije. za razliku od svekolikog zivuceg, covjek je jedina ziva materija sa svjescu o vlastitom postojanju i vlastitoj uzaludnosti. covjek je kosmicki prevareno bice."

skipi (radoznalo):
"a ljepota, a ljubav?"

nestor (u istom tonu):
"to su samo utjehe. privremene utjehe do momenta konacnog kraja kada sve nestaje i kada pocinje vjecna dosada"

skipi (nervozno):
"dosljedno promisljajuci stvari na takav nacin ostaju ti samo dvije mogucnosti: da se odmah ubijes ili da zavrsis kao pustinjak. prvi izbor u slucaju da si jak, a drugi u slucaju da nisi."

nestor (ravnodusno):
"stvari nisu tako jednostavne. kamo srece da jesu."

skipi (negodujuci):
"sta je tu komplikovano?"

nestor (rezignirano):
"sve. novi dan ne dozvoljava da ovaj bude posljednji, a sva moguca ljepota i ljubav ne ostavljaju mogucnost zanemarivanja."

skipi (protestujuci):
"dobro. i sta sad?"

nestor (spustenim glasom):
"nista. nemocni smo. u tome je kosmicka prevarenost covjeka."

skipi (uznemireno):
"i sta dalje?"

nestor (patronizirajuci):
"nista posebno. samo polako i bez prevelikog uzbudjenja. sve je ionako besmisleno. kada to jednom shvatimo i prihvatimo sve ce dobiti svoj smisao."

skipi (zabezeknuto):
"kako sad to?"

nestor (sasvim tiho):
"jednostavno."

21.12.2008.

trcao je kao lud (oniricki blog)

trcao je kao lud, kao da ga tjera stotinu vragova. mislio je da, ako danas ne stigne, nikad stici nece. a zelio je biti tamo prije drugih, prije nje. i to tako da ispadne da vec dugo sjedi i sijedi cekajuci i kada drugi i ona dodju on ce vec biti tu. i onda ce izgledati sasvim prirodan, i on i njihov susret.

vec je vidio ulicu u koju treba utrcati i onda ce se odmah iza ugla pojaviti kafana u koju ce sjesti i cekati. mislio je da ima dovoljno vremena ispred sebe da se odmori i adapitra na trenutke koji sporo proticu dok njemu srce zuri.

trcao je i samo sto nije stigao do posljednjeg skretanja kada je vidio kako ona upravo prolazi. stao je u isti cas kad i njegovo srce i sakrio se u sjenu.  sve je gotovo. njegov plan je propao. vise se ne mogu slucajno sresti. mora sacekati novu priliku.
Odilon Redon
Sita, c. 1893

20.12.2008.

sigurnosna situacija u sarajevu i prijevremeni izbori (re-action blog)

sigurnosna situacija u sarajevu postaje sve gora i to vise nije stvar procjene vec cinjenicno stanje.
svako malo neko bude zboden ili ubijen.
policija izvodi dekorativne akcije kojima samo demonstrira vlastiti ocaj i nesposobnost.
politicari ostavljaju dojam potpuno nezainteresiranih, kao i inace.
kanton jos uvijek nema premijera i vlada je u tehnickom mandatu.
SDA i SZBIH se nastavljaju prepucavati dok narod, koji ih je izabrao zasluzeno trpi sve posljedice svoga pogresnog izbora.
unutar SDA sukobi ne jenjavaju.
SZBIH pokusava da sebi objasni zasto propada kao stranka i zasto svakog dana gubi uticaj.
reis se kao malo povukao iz javnog zivota, ali to je samo predah. njegova zelja za eksponiranjem je veca od njegove pameti.
deficit kantonalnog budzeta iznosi nekoliko desetina miliona.
moglo bi se jos nabrajati raportirajuci trenutno stanje stvari. medjutim, zanima me:

da li je vrijeme za prijevremene izbore na kantonalnom nivou?
da li su prijevremeni izbori realno moguci?

20.12.2008.

kao dah na staklu (privatna poruka)

nestajem tiho kao dah na staklu. mozda cu se sresti u maglama svojih sjecanja, u mracnim tunelima kada sam potpuno i beznadezno sam i kada nema kada, kao sto ni zvuka nema, samo tama i moje disanje i moj dah.
bez mirisa, bez dodira, sa okusom prevare u ustima, zamisljam kako odlazim u neki novi, drugaciji svijet, praveci se da ne opazam kako me guta nistavilo i tama.
pocelo je. osjecam. slutnja nagriza. sve je bilo uzalud. zivot covjeka je mozda posve nistavan, jedva nesto malo znacajniji od zivota nekog insekta, macke ili psa lutalice. od rodjenja pa do smrti, sve je manje lijepog dok se sve na kraju ne pretvori u nista.

pogledam horizont - toliko je mogucnosti, tako malo vremena, a okolnosti su stalno nepovoljne. pogled prema dalekoj obali ponekad zastrasuje, ali uvijek neodoljivo privlaci.

voda je crna i duboka. ostaje mi samo da plivam, plivam, plivam ...


Robert & Shana ParkeHarrison
Passage, 2001.

18.12.2008.

o herojstvu i laznom junastvu (blog biljeska)

moj prvi heroj je bio moj rahmetli dedo, odmah zatim dosao je bruce lee. prolazile su godine i kao na tekucoj vrpci, smjenjivali su se stvarni i nestvarni likovi koji su mi bili vazni, moji licni heroji. to su osobe koje sam neizmjerno postovao i kojima sam se divio. uzor i inspiracija, su kljucne rijeci.

mnogi heroji i herojine su posustali i pali, ali neki su ostali da stoje, u mojim mislima, gordi, snazni i ponosni. i danas su mi podjednako vazni i frank zappa i mevlana i platon, ali i mnogi moji zivi i mrtvi ratni drugovi, saborci.

ipak, nakon svih ovih godina stvarnim herojima smatram samo one u cije sam se herojstvo licno uvjerio (mozda zato sto sam se nagledao i naslusao previse laznih epizoda i sto sam se uvjerio da u bosni, vrlo cesto, onaj koga smatraju dobrim i o kojem mnogi imaju izrazito pozitivno misljenje nije nista drugo nego licemjer i hohstapler)

ne mora junastvo biti hrabrost na bojnom polju. ponekad je dovoljno uciniti pravu stvar iako je u suprotnosti sa vlastitim interesima. stavise, narocito ako je u suprotnosti sa licnim interesom a u korist nekog ideala. oni koji provedu zivot u skladu sa idealima istine, ljepote i dobrote postigli su najvise i vrijedni su postovanja i divljenja.

biti heroj znaci, izmedju ostalog, biti Covjek. biti Covjek ne znaci koristiti svoju snagu, fizicku ili bilo koju drugu, protiv drugih, nego za druge.

zivimo u vremenu laznih junaka i izmisljenih herojstava. mozda zato i jesmo tu gdje jesmo i mozda upravo zato necemo ni do nigdje dobaciti.

August Sander 1876 - 1964
Peasant child on bike
c. 1913

17.12.2008.

u koja smo doba? (blog alfabet) na prvu, bez editinga

a) od pocetka demokratije u nas, narod bira sebi politicare i uvijek iste partije
b) politicari ne postuju svoj narod i svoje glasace
c) prosjecan npr. bosnjacki politicar bi prodao svakog bosnjaka za 100 km, ergo: narod vrijedi, trzisno, ne vise od 200 miliona km
d) srbi su nad bosnjacima izvrsili genocid, a i danas oni vise mrze bosnjake, nego bosnjaci njih
e) narod evidentno zasluzuje ovakve politicare
f) politicari su uprkos vlastitom neradu i zanemiravanju interesa onih koji su ih birali legitimini i vjerodostojni politicki predstavnici iako ne zastupaju interese svojih biraca
g) islamska zajednica je najjaca bosnjacka politicka opcija sto ukazuje na politicki primitivizam u bosnjaka
h) politika, religija i narod kao amorfna masa, bosnjacki su trougao zivota i smrti
i) ono sto se prije deset godina moglo nazvati moralnom krizom danas postaje moralna katastrofa i sunovrat bosnjackog naroda koji jos uvijek nije stekao, i doveo do pojma, vlastiti identitet
j) buducnost je za bosnjake (a i za srbe i hrvate) mracni tunel kroz koji ga provode vodje zaslijepljene vlastitim interesima
k) bosnjacki nacionalni interes se definira na secijama i iftarima unutar uskog kruga mocnika i sirokog kruga ulizica
l) srpski program je oduvijek jasan i zasnovan je na svetom trojstvu: u ime naroda, a za teritorije uz pomoc sile
m) hrvatski program je pokusaj da se uspostavi stabilna parazitska ekonomija zamaskirana kao politika koja ima za cilj ocuvanje nacionalnih interesa
n) drzava bosna i hercegovina zatocenik je harisa silajdzica izgubljenog u maglustini vlastitih ideja koje su tipican primjer politickog nadrealizma, a te se ideje reflektiraju kao surova politicka zbilja
o) drzava bosna i hercegovina talac je autokrate milorada dodika koji se sa lakocom poigrava srpskim narodom kao idejom i republikom srpskom kao privatnom domenom
p) bosna i hercegovina je bizarna drzava izmedju ostalog jer su u njoj na vlasti bili i ostali osudjivani i neosudjivani kriminalci
q) "hodze i popovi najveci su lopovi", kaze stara poslovica sa ovih prostora
r) sprega kriminala, politike i religije jaca je od svake ekonomije i vitalnih nacionalnih interesa
s) siromasna i mala drzava bosna i hercegovina ima fantasticno golem broj politicara, ministara, vlada i birokratije uopste po glavi stanovnika
t) politika je ultimativno zanimanje i profesija. kvalifikacija i strucnost u bilo cemu nisu neophodni, dovoljna je partijska knjizica, broj radnih sati je minimalan, odgovornost ne postoji, finansijska naknada je maksimalna, a privilegije brojne
u) komunisti su prvo napravili drzavu pa su je onda unistili, a bosnjaci uz pomoc srba i hrvata razvaljuju, pustose i pljackaju drzavu, a pri tom su je zaboravili prvo napraviti - vidjeli smo kako je zavrsio komunisticki drzavni projekat
v) sloboda govora ne postoji i nece postojati sve dok mediji prakticiraju sofisticirano i/ili brutalno reketiranje
w) narodi hodaju bez glava saplicuci se pri svakom koraku
x) politcku alternativu cine pojedinci i grupe ocajnika u nastojanju da se domognu vlasti kako bi i sami dosli u poziciju brzog i bezbolnog bogacenja
y) vrijeme je ovdje statican fenomen i odavno je prestalo teci
z) sva tri naroda su na ogromnom gubitku, a gradjani su osudjeni na propast

12.12.2008.

na biciklu ili kratko javljanje (reality blog)

pozdravljam sve prisutne i ispricavam se zbog odsustva sa bloga svoga i bloga tvoga.

prije dva dana stigoh, nakon avanture na kojoj bi mi i indiana jones pozavidio, u amsterdam gdje planiram ostati do nedjelje. tempo je ubitacan pa se ne stizem oglasiti u tzv. pismenoj formi, a to zasigurno ne znaci da necu.

sto se tice onih koje zanima kakav je treunutni status glede gljiva (onih, meksickih, havajskih i ostalih) - zvanicno su van zakona od 1. decembra, ali je gradonacelnik svim srcem ZA gljive tako da se jos uvijek, navodno, tolerira prodaja.
sto se tice svega ostalog - uglavnom, sve po starom.
u muzeju van gogh - velika izlozba rembrandta, u ostalim muzejima - stalne postavke.
vrijeme - nako. temperatura - hlllaaaaaaaaaaaddnnnooooooooo.04.12.2008.

drustvo jednog lica ili o aktivizmu kao privatluku i hohstapleraju (re-action blog)

jalova nastojanja pseudo aktivista izvikanih, a krajnje nesposobnih, kvazi organizacija (kao npr. dosta) jasan su dokaz da promjene u ovoj zemlji nisu u zoni djelovanja tzv. aktivista, gradjanskih inicijativa neformalnih grupa, uglavnom anonimnih, gradjana i njima slicnih.

tesko je na ovom mjestu, instantno, reci gdje naci plodonosnu klicu promjena u nasem raspadajucem i nefunkcionalnom nazovi drustvu (drzim da je "drustvo jednog lica" najbolji opis mentaliteta u nasoj zemlji - svaki kolektivizam krajnje je sumnjiv, jer nas iskustvo uci da se skoro uvijek radi samo o zamaskiranim interesima pojedinaca, sve ostalo je cista pirotehnika).

takozvani aktivizam takozvanih organizacija dokazao je vlastitu nesposobnost na ovogodisnjim demonstracijama, kao sto je to ucinio i nebrojeno puta prethodnih godina. i ovog puta "aktivizam" u nas ostao je nemocan i nezainteresiran da na pravi nacin iskoristi novonastalu situaciju, momentum i trenutnu slabost i dezorijentiranost vlasti.

ono sto dodatno uznemirava jeste pojava jednog narocitog oblika "reketiranja" (inace, "reket", kao vid primjene sile u komercijalne svrhe, evidentno je prisutan u veoma razlicitim oblicima i mutacijama u nasem drustvu, pa cak i u novinarstvu, sto dokazuje razvijenost tog kancerogenog drustvenog fenomena koji nalazi za sebe savrsenu klimu u korumpiranom drustvu kakvo je bez sumnje ovo u kojem zivimo).

naime, pojedinci su zahvaljujuci svom "aktivizmu" konacno uspostavili kontakt sa politicarima razlicitih pozicija i uticaja (mislim na politicare na vlasti) i, naravno, iskoristili te kontakte za promicanje licnih interesa i ostvarivanje vlastite koristi, dokazujuci pri tome da se "akcija" zasnivala na njihovom ocaju uslijed iskljucenosti iz svih drustvenih tokova i vlastitog marginalizma. smetalo ih je sto nisu ni u kakvom 'talu" pa su krenuli u akciju da to promjene, a boljitak drustva, javni interes i ostale, u ovom slucaju, sarene laze bile su im potrebne kao dekor, pozeljan kontekst koji omogucava avansni ugled i neku vrstu zivotne reference potrebne da bi njihove rijeci i djela imala neku tezinu i ozbiljnost. zvuci fantasticno, ali je tako.

pojedini, "aktivisti", su se "reorganizirali", prestrorijili i uspjeli iskoristi novonastale veze sa politicarima u cilju ostvarivanja privatne agende, sto u konacnici dokazuje poslovicni hoshstapleraj naseg covjeka, a uzgred i mudrost poslovice: sacuvaj me Boze dobrih ljudi (a.k.a. good guys). onih drustveno omiljenih i rado vidjenih persona, uvijek nasmijanih, sa svima dobrih likova. cesto su to samo psi koji ne laju, a jos cesce i ne reze, ali im se po glavi vrzmaju i huce misli koje je bolje nikada ne saznati, odn. bolje je da nikada ne dodju u priliku pokazati svoje pravo lice, zakrvavljene oci i iskezene zube.

te "dobrice" su vrlo cesto marginalci svjesni vlastite uzaludnosti i kosmicke suvisnosti i kao takvima im ne preostaje nista drugo nego da "na finjaka" pokusaju ostvariti bilo kakvu korist za sebe, tako da se isti vrlo cesto "aktiviraju" na razlicite nacine. kao npr. organizatori "akcija" kojima je zajednicki imenitelj odsustvo svake aktivnosti, a samim tim i reaktivnosti.

NAPOMENA: ukoliko nekom manjka argumenata, konkretnih primjera ili ilustracija za gore napisano - budite slobodni koristiti privatne poruke. argumenata, konkretnih primjera i ilustracija je nazalost dovoljno, cak i previse, ali uveliko prevazilaze okvire i ambicije ovog posta.

Human: Nitin Sawhney

03.12.2008.

rijeci i slova - jucer, danas, sutra (privatna poruka)

kad nece slovo - nece.
mozes pokusavati, nastojati, upirati, ali nece, ne ide.
nece da se zakotrlja, da krene, da misao pokrene.

porazavajuci osjecaj. nedoraslost zadatku koji sam pred sebe postavljas.
kao da si iznenada izgubio sve svoje najdraze osobine i postao malen i slab.

obuzme te ceznja kada se sjetis kako si nekada sa lakocom sipao i prosipao i presipao i dosipao rijeci kao pijesak kroz prste propustao, kako si sabirao i skupljao rijeci i kao od snijega grudve pravio. male i velike, tvrde i mekane.
jos juce si mogao reci sta i kako si htio, a vec danas nisi u stanju kazati nista. ili skoro nista. posebno nista. uglavnom, nekakvo nista koje radja strah od sutra.

kao i jucer ostaje nada da vec sutra nece biti kao danas.
to te cini danas spremnim za sutra bez obzira na jucer.

01.12.2008.

putevi (blog mindset)

Ti si nakanio da mene
nema i pod svaku cijenu
Ides prema meni. I u jurisu
Smijuci se i placuci
Pred sobom
Sve cistis
i nistis

Ti si nakanio da me
pod svaku cijenu unistis
Ali nikako da nadjes
Istinski put
Do mene

Jer Ti poznajes uklesane i utrte pute
I niti ijedan drugi
(A mali su zapravo i jalovi
Bez obzira koliko su
Za tebe
Oholog i jakog
I preteski
I
Dugi)

Ti poznajes samo one puteve
Sto prolaze
Od srca
I
Oka
Ali to nije sve
Ima puteva sto su se
ispruzili pred nama
Bez javnog traga kolovoza
Bez voznog reda
Bez vremena
I roka

Ti mislis da je tvoja putanja
do ubogog mene
Veoma sigurna i cesna
Ona
Sto dolazi
S lijeva
Ili
Zdesna

Zavaravas se stalno
da do mene treba ici
Smjerovima slicnim
Sa sjevera
Ili
Juga

Ali to nije sve

Kuga
Oci uvijek
Pametno mi trazi
Ispod ustalasale na vjetru razi
Iz korijena zemlje gdje se zgusla tmina

A iz bezmjernih visina
Odozgora
Pritiskivati
Grudi
Najjace
Moze
Mora

Ali to nije sve
Ti ne znas zakon raskrsnice
Izmedju svjetlila
I
Tmice

Ali to nije sve

Jer najmanje znas da u svom zicu
Najteza rvanja su
I ratovi pravi
U samome
Bicu

Ti ne znas dakle da zlo si moje najmanje
Izmadju mnogih
Mojih
Velikih
Zala

Ti ne znas s kim
Imas posla

Ti ne znas nista
o mojoj mapi putova
Ti ne znas da put od tebe do mene
Nije isto sto i put
Od mene
Do tebe

Ti ne znas nista
o mome bogatstvu
Skrivenom za tvoje mocne oci
(Ti ne znas da meni je
Mnogo vise
Nego sto mislis
Sudbina
Namrijela
I
Dala)

Ti si nakanio da me
pod svaku cijenu unistis
Ali nikako da nadjes istinski put
Do mene

(Shvatam te:
Covjek si u jednom prostoru i vremenu
Sto zivi tek sada i ovdje
I ne zna za bezgranicni

Prostor vremena
U kojem se nalazim
Prisutan
Od dalekog jucer
Do dalekog sjutra
Misleci
O tebi

Ali to nije sve)

Mak Dizdar

BLOG ZA PAMETNE i one koji ce to tek postati :)
<< 12/2008 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

zajedno smo skupa

posljednji zapisi

privatne poruke
na putu u nigdje
zaborav i sjecanje
dodje mi da vrisnem svoje ime
silence is sexy
11541
u sumrak dana nezavisnosti
o snijegu, tisini i cistoci
amor fati
pricam ti pricu
pomracenje uma ili opis stanja stvari
u crnoj rupi iskopanoj po vlastitoj mjeri
nota o sreci i kako je steci
pred praskozorje
opasne misli i sulude ideje
o, mozda hamletu, te pomalo o vodi i zasigurno o uzaludnosti covjekovoj
s ovu stranu dobra i zla
momentum
idemo, svi, zajedno
obicno jutro
mi vida
samozaborav i zaboravljanje
danas
dobro jutro
uzbrdo i protiv vjetra na putu ka sreci
hic et nunc
ti svoje - oni svoje
blago tebi
recimo, cini se da
sjena i opsjena ili: treperiti ili biti
o ugrozenosti i ostalim pojavama u prirodi i drustvu
nepodnosljiva tezina postojanja
sanjati, sanjati, mozda spavati
odjeci u prazno
o zivotu i povracanju sebi
kao dah na staklu
rijeci i slova - jucer, danas, sutra
mirno more i sigurne luke
skroviste
umoran, sam
zasto?
kad sreca poljubi
super supper
a joooj
sretnost ili spretnost
sesti ili sedmi dan u sedmici, svejedno je
jos jedan lijep dan
ja jos uvijek cekam dok ti pleses
pretenciozna napomena o sreci
o ekvilibristici, tunelu i svjezem zraku
odluci se
kamen u lice
do tebe je
bliskost
udaljenost
kristalno sam
kako postajemo ono sto jesmo
krajolik konacnog
uzalud
novi pocetak
jutarnja naizgled dilema
nakon odiseje od snova do stvarnosti i nazad
sam sa samim sobom
dan poslije
posljednja stanica na putu u optimizam
blagdani, praznici, svetkovine
opusti se
haleluja
U noci punog mjeseca

FROWNLAND

My smile is stuck
I cannot go back to your Frownland
My spirit's made up of the ocean
And the sky 'n' the sun 'n' the moon
'n' all my eyes can see
I cannot go back to your land of gloom
Where black jagged shadows
Remind me of the coming of your doom
I want my own land
Take my hand and come with me
It's not too late for you
It's not too late for me
To find my homeland
Where a man can stand by another man
Without an ego flying
With no man lying
'n' no one dying by an earthly hand
Let the devils burn and the beggar learn
'n' the little girls that live in those old worlds
Take my kind hand
My smile is stuck
I cannot go back to your Frownland
I cannot go back to your Frownland

Don Van Vliet

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
506027

Powered by Blogger.ba